Det Magiska Arkivet

Inte kreativ nog för sagoredigering?

sagoredigering Apr 29, 2024

Vanlig myt: Du måste vara kreativ för att sagoredigera bilder.

Men faktum är att det handlar mer om att öva din kreativitet och att ha verktyg att leka med - än om att vara kreativt lagd.

För kreativitet är inget som ”vissa har och andra saknar”. Kreativitet är ett mänskligt drag som gör vår art på jorden rätt unik. Ett drag som dessutom är väldigt nära förknippat till vårt välbefinnande. För vi mår genuint bra av att skapa och leka med vår kreativitet. (... det är alltså inte en slump att det ibland känns som en terapi-promenad när du går en vända med din kamera i skogen)

MEN DU KÄNNER DIG INTE KREATIV?

Då skulle det kunna bero på något av följande, för de vanligaste 2 anledningarna till att du inte känner dig kreativ är: 

1️⃣ DU ÖVAR INTE KREATIVITETEN

Kreativitet är som en muskel, ju mer du använder den, desto starkare blir den. Med andra ord, ju mer du leker med kreativiteten - ju mer kreativ känner du dig. 💪 

2️⃣ DU HAR KUNSKAPSLUCKOR

Känsla av att vara kreativ ökar i takt med att du lär dig vad som är möjligt att göra (t.ex. ju mer du lär dig använda Photoshop desto mer kreativ känner du dig i Photoshop). Om du försöker göra något utan att veta hur du ska få till det (du har kunskapsluckor) skapar det frustrationen och en känslan av att det är för stort, svårt och överväldigande - eller att det kanske helt enkelt inte är något för dig. Vilket ABSOLUT inte är sant!

 

👉 FÖR DU KAN VÄLJA VAD DU VILL BLI BRA PÅ 

Sagoredigering är inget undantag! Du behöver inget ”magiskt medfött öga”. Att en bild känns bra följer ofta vissa ”regler”. Att inte känna till reglerna är exempel på kunskapsluckor som skapar frustration och känsla av att fastna. 

-

Tyckte du det här var intressant? Det är sånt här vi skickar ut i våra Sagomejl - så att du ska få gratis inspiration varje vecka som kan hjälpa dig se på dig själv och ditt skapande med helt nya ögon 😍 För det är banne mig du och ditt fotande värd, och det blir så förbaskat mycket roligare.

Gör som 1144 andra fotografer (i skrivande stund) redan gjort och registrera dig för sagomejl HÄR du också

Utmana din redigering & utforska din stil

Ladda ned vår gratis guide & ta dig vidare till nästa nivå inom sagoredigering. 

När du laddar ned guiden får du automiskt tillgång till våra sagomejl. Du kan när som helst avregistrera dig.