Det Magiska Arkivet

Truthbomb - kreativitet är inte så viktigt som du tror

sagoredigering Jun 20, 2024

Truthbomb - att vara kreativ är den minst viktiga delen när du börjar med Sagoredigering. 

Istället är det viktigare att vara alert, nyfiken och lära dig nya saker, tekniker & metoder. 

För om du inte vet vad som går att göra - är det nästan omöjligt att komma på nya idéer. Eftersom dina idéer bygger på de verktyg du har och det du vet går att göra. 

Hur ser en färg ut som du inte kan se?

Ungefär som om jag skulle be dig föreställa dig hur en färg ser ut som du inte kan se. Sjukt svårt. Du kanske inte ens skulle reflektera över att det finns färger som du inte kan uppfatta, förrän någon nämner det för dig. Än mindre kunna frammana en ny färg från tomma intet. För du har liksom inget att gå på? 

På samma sätt skulle det kanske inte falla dig in att förvandla en bild tagen på dagen till natt - om du inte vet ATT det går, eller sett någon annan göra det först. För din kreativitet bygger på byggstenar. På verktyg. På kunskap.

Vill du också kunna förvandla dag till natt?

Bilden ovanför visar före och efter från dag till natt. Hur du förvandlar dag till natt är en av flera nya tutorials som ingår när du köper kursen Sagoredigering för nybörjare.

 

Kreativitet bygger på det du KAN

Kreativitet funkar inte som du tror. 

➡ Dels är kreativitet en mänsklig egenskap, (människan är av naturen kreativ, det är en av de saker som utmärker människans art på jorden). Det betyder att vare sig du känner dig kreativ eller inte så är det en av dina superkrafter. 

Men...

➡ Kreativitet behöver hjälp på traven. För det är inte något som uppstår från tomma intet. Utan oftast handlar nya (“kreativa”) idéer om att mixa, plocka och kombinera ihop existerande idéer och kunskaper - på nya sätt. 

Så det kan kännas som att en del trollar fram idéer från tomma intet, men det är bara för att DU inte ser vilka tidigare erfarenheter, kunskaper och inspirationskällor deras brillianta idéer bygger på. 

Så hur blir du mer kreativ?

➡ Ju fler saker som existerar i din verktygslåda, desto "mer kreativ" blir du! För du skapar mer och kommer på fler idéer. (Och för en utomstående ser det ut som du "trollar fram dem från tomma intet")



Vill du få tillgång till mer kreativa idéer med hjälp av nya verktyg?

Du är inte ensam, och därför skapade vi kursen Sagoredigering i Photoshop för Nybörjare.

Så att även du som "inte känner dig kreativ" ska kunna skapa vackra konstverk & kreativa idéer med hjälp av sagoredigering. 

 

FÖR DU KAN OCKSÅ - OAVSETT HUR DINA BILDER SER UT NU

Vad skulle hjälpa dig framåt i din utveckling mest just nu? 

FÅ MER WOW MED REDIGERING 

Vi håller just nu på att uppdatera Sagoredigering för Nybörjare. En av våra populäraste kurser som vi kommer öppna dörrarna för en gång till i sommar. Men här har du en gratis redigeringsutmaning att roa dig med så länge. Ingen utmaning = ingen utveckling. 

 

FÅ MER WOW I KAMERAN 

Vill du ha vår hjälp att ta bilder som ovan och göra redigeringen mer wow genom att fånga bättre bilder med kameran? 

Här lär vi dig hur vi använder kameran, ljus, inställningar och omgivning för att få till bilden i kameran så Photoshop blir lätt och roligt.

Så att du kan göra detsamma och ge dig själv bättre förutsättningar i Photoshop (och mer wow i slutbilden).

Utmana din redigering & utforska din stil

Ladda ned vår gratis guide & ta dig vidare till nästa nivå inom sagoredigering. 

När du laddar ned guiden får du automiskt tillgång till våra sagomejl. Du kan när som helst avregistrera dig.